Graphic Works

Door Roos Terra , geplaatst op 09-05-2019

Nieuwe Nederlandse Grafische Kunstbeurs

Is het jou al opgevallen? Grafische kunst is terug van weggeweest. Er zijn veel nieuwe technieken bijgekomen en kunstenaars maken daar goed gebruik van, zoals riso, toyobo en nature printing. Vandaar dat het ontstaan van Graphic Works - Nieuwe Nederlandse Grafische Kunstbeurs - niet uit de lucht komt vallen. Ik heb hoge verwachtingen van deze nieuwe beurs, waar kunst van hoog niveau uit heel Nederland ter verkoop wordt aangeboden…

Wat kun je van mij verwachten? Op deze beurs toon ik nieuwe werken en nieuwe ontwikkelingen; vers van de pers. Grote langwerpige prenten op papier, werken op stof en ook de kleine Surrounded werken, geplakt op paneel en direct op te hangen. Kijk ter voorbereiding alvast in de shop. Maar kom vooral kijken, want zeker niet alles staat online!

Onderscheidend Kunstenaars, illustratoren, vormgevers en fotografen zijn zelf aanwezig in plaats van hun galerie, vergelijkbaar met OBJECT Rotterdam. Dé kans om vragen te stellen over hun vakmanschap en alles te weten te komen over dat ene werk waar je oog op is gevallen.

Grafische kunst leeft “Nederland heeft tientallen kunstbeurzen, maar geen enkele beurs richt zich specifiek op grafische kunst”, laat directeur Kristel van Genugten weten. “Terwijl we vanuit het Grafisch Atelier Den Bosch een toenemende belangstelling voor gedrukte kunst zien. Het vakmanschap om zelf met verschillende druktechnieken werk in oplage te maken, spreekt jong en oud aan. En voor de kunstliefhebber met een smalle beurs is het aantrekkelijk om echte kunst aan de muur te kunnen hangen, voor een betaalbare prijs.”

Grafische kunstenaar krijgt podium De kunstenaars die op de beurs aanwezig zijn, komen uit heel Nederland. “Voorheen organiseerden we vanuit het Grafisch Atelier Den Bosch ook verkoopmomenten, maar dit waren voornamelijk kunstenaars uit eigen regio”, licht Lisetteh toe. Zij is beeldend kunstenaar en organisator bij het Grafisch Atelier. “We willen Graphic Works de komende jaren laten doorgroeien tot een landelijk bekend podium waar professionele kunstenaars, illustratoren, vormgevers en fotografen zelf hun werk aan het publiek kunnen tonen. Daarbij geven we nadrukkelijk zowel jonge talenten als gevestigde kunstenaars een plek.” (Bron: persbericht GA den Bosch)

Eten en drinken Café Hangop, op de begane grond, is geopend voor goede koffie, thee en versnapering. Bij de bar van de Bloody Good Mary’s worden zonnige cocktails geshaket.

Kortingsactie Wanneer je een kunstwerk koopt krijg je met je bon bij de Hangop 20% korting op aankoop van een drankje.

Alle specs nog even op een rijtje:

  • Graphic Works; nieuwe Nederlandse beurs voor Grafische Kunst
  • Kunst uit heel Nederland ter verkoop aangeboden
  • Zondag 26 mei
  • 11:00-17:00u
  • Willem Twee Kunstruimte (eerste verdieping Willem Twee Fabriek), Boschdijkstraat 100, ’s-Hertogenbosch
  • Tegenover de Verkade Fabriek 
  • 5 Minuten lopen vanaf ’s-Hertogenbosch CS
  • Betaald parkeren op het terrein van de Verkade Fabriek
  • Aankopen kunstwerken gaan per PIN betaling
  • Werken zijn direct mee te nemen

Copyright © 2021, Roos Terra.