Blij van kunst

Blij van kunst

“Omdat ik van wandelen houd is de natuur heel vaak in mijn nabijheid.

Er zijn twee zaken die mij in het bijzonder opvrolijken als ik in een minder goede bui ben. De eerste is een paar mooie takken met bloemen kopen en deze een goede plek geven. Daar word ik blij van. Het tweede is gaan kijken naar kunst en het kopen van kunst. Heel vaak maar niet toevallig staat natuur hierbij centraal.

Ik volg Roos al een poosje. Een kunstwerk van haar kon niet ontbreken aan de muur. Het kunstwerk van Roos paste heel goed in mijn collectie. De prent van 1.53 bij 99, cm breed hangt te schitteren op een grote muur tussen andere werken die raakvlakken hebben met de natuur. Ik haal zo buiten een beetje naar binnen. Roos is een inspirerende, ondernemende kunstenaar en heel prettig persoon die met je meedenkt en goede adviezen geeft.

Dus als je net al mij van de natuur houd en een mooi kunstwerk naar binnen wil halen, ga dan zeker een keer bij Roos langs. "

Cinthy, 2022

Meer over Roos Shop Contact

Een investering in levensgeluk

“Na 3 kinderen te hebben opgevoed (inmiddels twintigers) was ik ‘klaar’ met rommel om me heen. Rommel maakt me druk in mijn hoofd. In een opgeruimd huis kan ik me beter concentreren. Maar daardoor viel me pas echt op hoe leeg de muren waren. Ik heb jaren uitgekeken naar iets moois. Iets dat echt helemaal bij ons past. Omdat mooie dingen vaak kostbaar zijn heb ik niet gemakkelijk durven beslissen. Ik kan mijn geld nog zo goed gebruiken voor andere dingen, zoals studerende kinderen.

Roos Terra is mijn achterbuurvrouw geworden. Zij is kleurrijk en betrokken. En alles aan haar ademt ‘natuur’ en zij initieert door haar interesses de inrichting van een natuurlijke wijk. Ik heb haar opgezocht op het internet en zag haar mooie werken. Eén ervan sprak me bijzonder aan. Ik zag die in gedachten al hangen in mijn woning.

Uiteraard heb ik getwijfeld of ik het zou kopen. Ik ben niet gewend geld voor mezelf uit te geven en ik kan het nog zo goed gebruiken voor anderen dingen. Als ik het erover had thuis dan zeiden de kinderen en mijn echtgenoot: ‘gun het jezelf’. Zo lief! Op enig moment kreeg ik als medewerker in de zorg een zorgbonus. En toen was de kogel door de kerk. Mijn man ging mee kijken bij Roos. Hij had het werk al in haar brochure gezien. We hadden het al even voor de muur gehouden om te kijken of het lijkt. We mochten het thuis proefhangen, maar daarvoor hadden we geen bedenktijd nodig. Het was gewoon goed.

Voor mij was belangrijk dat ik geen risico heb dat het werk vaal wordt door lichtinvloed. Dat heeft Roos mij verzekerd. Roos heeft het zelf bij mij thuis opgehangen.

De kleuren zijn zacht en oogt allemaal zo natural. Ik vind het fijn om te weten dat alle materialen (vooral riet) uit mijn eigen omgeving rond het Wylermeer komen. Een favoriet plekje van ons. We zijn er elke week een paar keer.

Mijn tip bij het kopen van kunst: Twijfel niet, gewoon doen. Het blijft mooi en behoudt zijn waarde. Zo vaak zie ik bij anderen dezelfde Ikea schilderijen hangen. Dat wilde ik niet. Dit is uniek. Niemand heeft wat ik heb. Elke prent is anders en uniek. Het is een investering in levensgeluk.

Ik zou Roos willen adviseren om haar signature duidelijker op de prent te zetten. Daardoor blijft de prent verbonden met haar en zij is eigenlijk je eigen merk. Het Rijksmuseum mag dan een ‘Rembrandt’ in huis hebben. Maar wij hebben een ‘Roos Terra’ hangen!

Ellen van Broekhoven, Beek februari 2022. "

Meer over Roos Shop Contact

Een investering in levensgeluk
What's in a name

What's in a name

“Ik was op een meeting in Nijmegen bij Tweede Golf met Hugo (de man van Roos) en zag daar grappige prints van planten en bloemen staan en hangen. Jens mijn collega had al eens eerder over Roos gesproken en ik legde de link meteen. De naam Roos Terra vergeet ik niet snel, what’s in a name….

Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar Leiden en hadden nog wat wanden die schreeuwden om iets leuks. Mijn collega Jens en ik planden een bezoek in bij haar atelier in de Willem Twee Fabriek. Roos liet veel prenten zien en vertelde over de manier waarop ze buiten bij een boer met een wals in de weer was geweest om prenten te maken. Dat maakte indruk op me.

Ik heb getwijdeld tussen een vrij natuurgetrouwe prent en een ‘arty-farty felle kleuren prent’. Gekozen uiteindelijk voor de natuurgetrouwe prent met veel riet en een al bestaande lijst eromheen. Beetje vervelend was het dat het niet in de auto paste (op een paar cm…) en ik terug moest komen om het op te halen. Dat is een paar weken later gelukt, waarbij mijn partner mee ging en die toen ook kennis kon maken met Roos. Het was een erg leuk en relaxed bezoek.

We hebben de prent op twee plekken in huis geprobeerd en hebben uiteindelijk gekozen voor bij de keukentafel, een plek waar we elke dag meerdere momenten zitten en er dus veel van kunnen genieten. Ikzelf heb het gevoel bij het schilderij dat het lijkt alsof het donker is en er een felle lamp in het riet schijnt.

We hebben nog een plek voor een nog wat groter werk. Misschien dat we in de toekomst eens kunnen kijken of we bij Roos iets kunnen vinden….”

Greetz,

Wilk, Leiden 2022

Meer over Roos Shop Contact

Verwondering

“Al langere tijd bewonderen wij het werk van Roos. Begin 2020 hebben wij een voor ons belangrijk moment aangegrepen om een prent van haar te kopen. Nadat wij via haar website een voorselectie hadden gemaakt, hebben wij Roos in haar atelier bezocht.

Geduldig liet Roos ons het ene na het andere werk zien. Wij waren erg geïnteresseerd in de door haar gebruikte technieken en materialen om beelden op een unieke manier te creëren. Roos nam uitgebreid de tijd al onze vragen hierover te beantwoorden.

In bijna ieder werk zagen wij wel iets wat ons aansprak, maar naarmate de middag vorderde kregen wij een steeds beter idee van wat bij ons zou passen. Dit resulteerde in een selectie van een stuk of vijf heel verschillende werken. Grappig genoeg zat daar niets bij van wat wij van tevoren hadden geselecteerd! Uiteindelijk hebben wij een keuze gemaakt voor ‘Netels’. De kleuren, de gelaagdheid en het speelse karakter gaven de doorslag.

Roos heeft ons op een fijne, niet-sturende manier geholpen bij het maken van onze keuze. Op aanraden van Roos hebben wij zelf een lijst uitgezocht bij het werk, wat het nog een stukje persoonlijker maakt. Iedere keer dat wij er nu naar kijken, verwondert het ons opnieuw.”

Iris & Arjen, Nijmegen 2020

Meer over Roos Shop Contact

Verwondering
Meteen verliefd

Meteen verliefd

“Komt dat zien komt dat zien.

Werk van Roos Terra in de Willem Twee Fabriek Den Bosch. Daar is haar atelier en daar is prachtige kunst van haar te bewonderen.

Wij ontdekten Roos tijdens een tentoonstelling met medekunstenaars (red. Keep up the good work, juli 2020) en waren meteen verliefd op een tweetal ‘schatten’ van haar.

Een ervan hebben we thuis op zicht gehad ivm de afmeting. Het andere hebben we vandaag ‘op goed geluk’ aangeschaft. Beide hebben een mooi plekje gekregen in onze woonkamer.

Erg blij mee.

(En Roos is een lieve schat bovendien ;-) "

Wanda, ’s-Hertogenbosch 2020

Meer over Roos Shop Contact

Copyright © 2021, Roos Terra.