Workshop winter

Voor wie: Voor creatieve natuurliefhebbers die van kaarten sturen houden

Inhoud: Gebruik de natuur als stempel. In deze workshop ga je kaarten maken, waarbij een afdruk van een natuurlijk materiaal het beeld maakt (prent).

Doordat je met dik papier drukt, komt de afdruk óp en ín het papier, met en zonder inkt. De prenten hebben door hun detaillering een fotografisch karakter en ogen heel charmant. Men geeft deze kaarten voor speciale gelegenheden of als klein kunstwerkje.

De avond is kort, we gaan er stevig tegenaan! We beginnen met het leren van 3 verschillende druktechnieken. Je kunt direct al gaan experimenteren en varieren. De techniek is heel speels en de voorbereiding kort. Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen en hebt ook geen andere kennis van grafische technieken nodig.

‘Deze kaarten ga ik echt niet versturen, daar zijn ze veel te mooi voor geworden!'

Techniek: Nature printing is een grafische techniek waarbij natuurlijke materialen worden gebruikt om een afdruk van te maken. De afdrukken hiervan hebben een prachtig relief en lijken soms wel op een foto. Met deze druktechniek is elke prent uniek. Dat betekent dat er maar één van is!

‘Het is al de tweede keer dat ik deze workshop volg, ik vind het zó leuk om te doen!'

‘Ja, ik ga mij ook weer inschrijven, zodat ik met de kerst leuke kaarten heb.'

Enthousiast geworden? Volg dan na de workshop de Verkorte cursus waardoor je zelfstandig in het GA nature prints mag maken.

head1 head2
Wanneer WINTER wo 21 dec 19-21u
Prijs €75,- incl. btw en materialen
Groepsgrootte max. 10 personen
Locatie Grafisch Atelier den Bosch, Boschdijkstraat 100, ’s-Hertogenbosch
Aanmelden Stuur een e-mail naar contact@roosterra.nl o.v.v. Inschrijving [workshopnaam, datum]. Vermeld in de e-mail je voornaam, achternaam, adres en telefoonnummer. Door je in te schrijven ben je akkoord met de cursus voorwaarden. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op!

Contact

Terug naar overzicht

Copyright © 2021, Roos Terra.