Cursus Nature Printing

Voor wie: Voor de (semi) professional die de techniek wil leren voor zijn werk of opleiding.

Inhoud: Je leert de gehele workflow van het nature prints maken. Van het huren van de pers tot het afrekenen van de gemaakte kosten. En natuurlijk de nature printing techniek zelf. Het eerste deel van de cursus is gericht op het aanleren van alle technische dingen: stellen pers, gebruik van platen, monotype druktechnieken, papier, do’s and dont’s etc.

Het tweede deel word je uitgedaagd te experimenteren met wat je net hebt geleerd. Je werkt op max. A4 formaat. Daarna ruimen we de werkplaats op; wat heb je daarvoor nodig? En sluiten af met het afrekenen van de gemaakte kosten, hoe bereken je die?. Je gaat naar huis met een hele reeks prints en een fijne dosis nieuwe kennis.

Zelf meenemen Materialen om mee te drukken: planten, bladeren, snippers, wat je maar wilt.

Techniek: Nature printing is een grafische techniek waarbij je natuurlijke materialen gebruikt om een afdruk mee te maken. Het is in de 18e eeuw ontwiikkeld door botanisisten, maar wordt breder toegepast dan alleen op planten. Je hebt versies waarbij vissen worden afgedrukt: Gyotaku genaamd. Nature printing is een vorm van monotype en materiaaldruk. Zodoende kun je ook een lapje stof, plastic, paperclips of houtkrullen, eigenlijk alles wat plat is of plat te walsen is afdrukken. In een notendop: je brengt inkt aan op je voorwerp, je legt er papier op, de brengt er druk op (pers, wrijven), klaar! Deze druktechniek levert zeer verfijnde afdrukken met een fotografisch karakter. Uit elke druk is een unikaat.

Extra: na het volgen van deze cursus mag je zelfstandig in Grafisch Atelier Den Bosch aan de slag met de etspers om nature prints te maken.

Vervolg op workshop

Heb je in Grafisch Atelier Den Bosch een Workshop Nature Printing gevolgd en wil je zelfstandig leren drukken? Dan is het niet persé nodig om een volledige cursus te volgen. In één uur maak ik je wegwijs in de werkplaats en leer ik je de technische vaardigheden die je nodig hebt om zelfstandig in het GA te mogen drukken. Te boeken direct via mij volgens onderstaande inschrijf procedure.

Prijzen: 1 pers. €58 / 2-5 personen €44 p.p. Werkplaatshuur en materiaalkosten worden in de werkplaats afgerekend. Duur: 1u. Te boeken op: wo van 16:10-17:10u, woensdagavond 19-20u, donderdagen vanaf 9u en vrijdagen vanaf 10u. Wanneer je begin van de ochtend of middag boekt, dan is het mogelijk de rest van de tijd zelfstandig door te werken in het GA.

Inschrijven

  • Door je in te schrijven ben je akkoord met de cursus voorwaarden
  • Stuur een e-mail naar contact@roosterra.nl o.v.v. inschrijving Atelierklas. Vermeld in de e-mail je voornaam, achternaam, adres en telefoonnummer. Het is ook leuk als je iets over je motivatie schrijft.
  • Paatsing geschiedt op volgorde van inschrijving.
  • Mocht je een keer een les afwezig zijn, dan krijg je deze per e-mail toegezonden.
head1 head2
Wanneer bijv. op do. tussen 9-17u, vr. tussen 10-17u, wo. avond 19-21u, za./zo. middag 13:30-16u
Duur 2,5u
Prijs 1 pers. €145 / 2-5 pers. €110 p.p. / 6-10 pers. €85,- p.p. Omdat materiaalkosten en werkplaatshuur variabel zijn worden deze na afloop bij de werkplaatsmeester afgerekend.
Locatie Grafisch Atelier den Bosch, Willem Twee Fabriek, Boschdijkstraat 100, ’s-Hertogenbosch, 1e verdieping
Aanmelden stuur een e-mail naar contact@roosterra.nl

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op!

Contact

Terug naar overzicht

Copyright © 2021, Roos Terra.