Privé cursus Nature Printing

Voor wie: Voor de (semi) professional die de techniek wil leren voor zijn werk, hobby of opleiding.

Inhoud: Je leert de gehele workflow van het nature prints maken. Van het huren van de pers tot het afrekenen van de gemaakte kosten. En natuurlijk de nature printing techniek zelf.

Het eerste deel van de cursus is gericht op het aanleren van alle technische dingen: stellen pers, gebruik van platen, monotype druktechnieken, papier, do’s and dont’s etc.

Het tweede deel word je uitgedaagd te experimenteren met wat je net hebt geleerd. Je werkt op max. A4 formaat. Daarna ruimen we de werkplaats op; wat heb je daarvoor nodig? En sluiten af met het afrekenen van de gemaakte kosten, hoe bereken je die? Je gaat naar huis met een hele reeks prenten en een dosis aan nieuwe kennis.

Zelf meenemen Materialen om mee te drukken: planten, bladeren, snippers, wat maar plat te walsen is.

Techniek: Nature printing is een grafische techniek waarbij je natuurlijke materialen gebruikt om een afdruk mee te maken. Het is in de 18e eeuw ontwiikkeld door botanisisten, maar wordt breder toegepast dan alleen op planten. Je hebt versies waarbij vissen worden afgedrukt: Gyotaku genaamd. Nature printing is een vorm van monotype en materiaaldruk. Zodoende kun je ook een lapje stof, plastic, paperclips of houtkrullen, eigenlijk alles wat plat is of plat te walsen is afdrukken. In een notendop: je brengt inkt aan op je voorwerp, je legt er papier op, de brengt er druk op (pers, wrijven), klaar! Deze druktechniek levert zeer verfijnde afdrukken met een fotografisch karakter. Elke druk is een unikaat.

Good to know! deze cursus is nodig om zelfstandig in Grafisch Atelier Den Bosch nature prints te mogen maken. Hierna mag je zelfstandig nature prints maken in het GA.

head1 head2
Wanneer donderdag tussen 9-17u, vrijdag tussen 10-17u, woensdag avond 19-21u, za./zo. middag 13:30-16u (>2 personen)
Duur 2,5u
Prijs 1 pers. €190 / 2-5 pers. €145 p.p. / Omdat materiaalkosten en werkplaatshuur variabel zijn worden deze na afloop bij de werkplaatsmeester afgerekend.
Locatie Grafisch Atelier den Bosch, Willem Twee Fabriek, Boschdijkstraat 100, ’s-Hertogenbosch, 1e verdieping
Aanmelden Stuur een e-mail naar contact@roosterra.nl o.v.v. Inschrijving Cursus Nature Printing. Vermeld in de e-mail je voornaam, achternaam, adres en telefoonnummer. Het is ook leuk als je iets over je motivatie schrijft. Door je in te schrijven ben je akkoord met de cursus voorwaarden.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact op!

Contact

Terug naar overzicht

Copyright © 2021, Roos Terra.